2010. augusztus 4., szerda

Második

Hol is hagytam abba..?
Tegnap este 18:40-kor gyülekező volt a templomnál, sietve, de pontosan odaértem az egyetemről. Természetesen a hely, ahova együtt mentünk a "Get together" programra, itt volt az egyetem mellett, nem is kellett volna rohannom, sőt, elmennem sem. A mindenki által gyűlölt DAS (ők adják a szállást az egyetemistáknak a környéken, a még jobban gyűlölt HOAS Helsinki környékén tevékenykedik, ők nem akarnak nekem szállást adni) egyik épületének legfelső emeletén gyűltünk össze. Elég sokan, kb 50-en vagyunk, éppen elfértünk.
Volt finn kaja kóstolás: lazac, ömlesztett sajt, stb. Rénszervas még nem volt. Valamilyen sajt és kb. tojásrántottás sütiként leírható valami.
Utána olyan játék következett, hogy mindenki felírta egy matricára a nevét, és a pólójára ragasztotta, és egy másik papírra írt nevet húztunk. A kihúzott nevű illetőt meg kellett találni, "érdekes" dolgokat megtudni tőle, de lehetőleg úgy, hogy ne legyen nyilvánvaló, hogy őt húztuk. Ezért elterelésként mindenkivel beszélni kellett. Jó volt újabb emberekkel megismerkedni, illetve folytani a beszélgetéseket.
Végül leültünk és be kellett mutatni a kihúzott illetőtől megtudott érdekes tényeket, úgy, hogy valaki kitalálja. Ez után az mutatta be a húzott személyt, akit megelőzőleg kitaláltak.
A közös ismerkedős program elég sokáig tartott, utána néhányan visszasétáltunk a szállásra (már szinte mindenkinek van biciklije néhány kivételtől eltekintve, mint én). Nem baj, jót beszélgettünk közben.

2010. 08. 04.
Reggel korán kelés, 9:15-től finn óra. Jobb volt, mint a tegnapi, határozottan.
Ebéd 2.60€-ért van, korlátlan repetázási lehetőséggel.
12:15-től újabb finn óra következett, még ez is jobb volt, mint a tegnapi. Személyes névmások, ezek ragozása, számok.
Esik az eső, a finn baseball (pesäpallo) program átkerült szombatra.
Voltunk a szállást adó DAS irodában, tegnap aláírtuk a szerződést, sajnos 50€-val több (Service fee..), mint az ajánlatban volt. Szemetek.
Mára nincs semmi más program, valószínűleg bemegyek a városba egy kis kajáért, este finnt kell tanulni, ezek komolyan gondolják. Keddenként röpdolgozat is lesz. Remek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése